Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Dimecres, 19 Desembre 2018

Viatgeteca


Un viatge inoblidable comença per una bona preparació. Abans d'agafar la motxilla i sortir a la carretera, el fet ideal és que t'organitzis i tinguis un pla bàsic de la ruta que faràs.

 

Els horaris dels trens que necessitaràs agafar, les millors vies d'accés a la ciutat on aniràs i les acomodacions més econòmiques són, per exemple, algunes de les preguntes per a les quals és millor tenir una resposta amb antel·lació.

T'ajudem a saber què és el més essencial per a la teva partida, amb el que podràs estar segur que començaràs el teu viatge amb bon peu. Així, podràs dedicar-te exclusivament a aprofitar el paisatge, a conèixer les persones que trobis, a gaudir dels llocs que coneguis i a viure les millors històries. Tot això per evitar els imprevistos i perquè no hagis de passar per tot al contrari: perdre temps buscant acomodacions, quedar-te sense transport fins a l'endemà, pagar més car pel bitllet d'avió, etc.

Quins secrets amaga el país de destí?

Tot viatge té la màgia de començar molt abans del dia de la partida.
La curiositat per la cultura del país de destí, les ganes de saber una mica més sobre els llocs turístics i la necessitat de conèixer la geografia, per exemple, augmenta les ganes de disposar d'informació sobre els llocs inclosos en la ruta.
El coneixement previ de la realitat dels països és essencial no només per saber on anar, sinó també per aprofitar millor el temps. Per això, no deixis de buscar informacions i reportatges sobre els llocs que vols visitar.

A més de passar una bona estona, podràs saber els detalls de la cultura, la societat, l'economia i la història de les ciutats i camins pels quals passaràs. No t'oblidis tampoc que tot viatger està sotmès a les lleis del país amfitrió. Internet és una gran amiga dels viatgers, ja que et pot traslladar als millors racons on trobaràs la informació que necessites.

Les pàgines oficials de turisme del país de destí solen ser un bon principi. Aquestes pàgines, generalment escrites en anglès, solen oferir informació completa sobretot el que un viatger necessita saber per gaudir del país en qüestió. És a dir, podràs trobar dades sobre els idiomes corrents, el canvi i els punts turístics de major interès, entre d'altres.

La pàgina web alunya de turisme de Catés un exemple bastant útil: podràs organitzar diferents passejos a partir del contingut que ofereix i tenir una idea de funcionament de les pàgines institucionals de turisme.

Un altre punt de partida és el Ministeri d'Afers Estrangers i de Cooperació, que ofereix recomanacions de viatges i informacions de països i regions.

No t'oblidis de consultar altres fonts d'informació:

 • Diaris i revistes especialitzades
 • Portals de turisme
 • Xarxes de discussió de viatgers
 • Guies
 • Pàgines web d'ambaixades i consolats
 • Literatura de viatge
 • Agències de viatge
 • Centres de divulgació cultural


No t'oblidis del passaport i el visat!

No són pocs els viatgers que han de tornar a casa per causa d'algun problema amb la documentació de viatge. Ja sigui perquè s'obliden de renovar el passaport o no han tret el visat exigit per alguns països, que han de ser tramitats amb antelació.

En els casos més greus, aquests mateixos viatgers no arriben a sortir de l'aeroport de la ciutat que acaben d'arribar, on han d'esperar el pròxim vol que els traslladi de
tornada a casa.

Per treure el passaport o renovar-lo, hauràs de presentar, segons el Ministeri de l'Interior:

Majors d'edat:

 • Document Nacional d'Identitat en vigor, o el caducat, acompanyat del resguard acreditatiu d'haver sol·licitat la seva renovació.
 • Una fotografia recent de la cara mida carnet, en color i amb fons clar, llis i uniforme, presa de front, i sense ulleres de vidres foscos o qualsevol altra peça que impedeixi la identificació de la persona.
 • En cas de substitució, haurà de presentar l'anterior passaport si aquest està en vigor; en cas de sostracció o pèrdua, justificant de denúncia. L'equip expedidor lliurarà al sol·licitant un resguard acreditatiu de l'abonament de la taxa d'expedició de passaport legalment establerta, per l'import en cada moment vigent.


Menors d'edat:
Els mateixos documents que s'exigeixen als majors d'edat i a més:

 • Quan la persona que sol·liciti l'expedició del passaport sigui menor d'edat i no estigui en possessió del document nacional d'identitat, per no estar obligat a la seva obtenció, haurà d'aportar el certificat de naixement expedit pel Registre Civil i el document nacional d'identitat de la persona que exerceixi la pàtria potestat o tutela, tenint en compte, en aquest últim cas que la mateixa hagués estat assumida segons la llei.
 • Quan per la urgència del viatge el menor no pugui aportar el certificat de naixement, per demora en la seva expedició per part del registre Civil, es podrà expedir a l'esmentat menor un passaport tipus B, que limita la seva vigència a tres o sis mesos, sempre que, juntament amb el DNI de la persona que exerceixi la pàtria potestat o la tutela, es presenti el llibre de família o la resolució judicial o administrativa d'atribució de l'esmentada tutela, així com el justificant d'haver sol·licitat la certificació literal de naixement.
 • Sent estrangera la persona que exerceixi la pàtria potestat haurà d'aportar a més de la certificació literal de naixement del menor, el nombre d'identificació d'estrangers o qualsevol altre document identificatiu expedit per autoritat oficial.
 • Així mateix, en les sol·licituds d'expedició de passaport per a menors d'edat i per a persones incapacitades deurà constar el consentiment exprés de qui exerceixi la pàtria potestat o tutela amb
  la indicació que el seu exercici no es troba limitat per a prestar-lo, devent en cas contrari suplir la seva falta amb autorització judicial.
 • El consentiment de la persona o entitat que exerceixi la pàtria potestat o tutela es prestarà davant el funcionari de l'òrgan competent per a l'expedició del passaport. També podrà presentar-se davant fedatari públic, en tal cas, haurà d'acompanyar-se a la sol·licitud, còpia autèntica del document del qual resulti el citat consentiment.
 • El menor ha d'anar sempre acompanyat de la persona que exerceixi la pàtria potestat o la tutela.
  Aquesta persona ha d'acreditar tant la seva identitat (amb el D.N.I els espanyols o amb la targeta de resident o passaport els estrangers) com la relació de parentesc o assignació de la tutela amb la presentació de la partida literal de naixement, llibre de família, resolució judicial o administrativa que atribueixi l'esmentada condició o qualsevol altre document públic que garanteixi la qualitat de tutor o titular de la pàtria potestat.
 • Per als menors de catorze anys sense D.N.I és obligatòria la certificació literal de naixement, en els altres casos poden optar per presentar qualsevol dels documents citats.

Les direccions de les Oficines de Passaport a Catalunya estan disponibles a la pàgina web del Ministeri de l'Interior, en l'apartat "Passaport". En el cas del visat, caldrà consultar el consolat o l'ambaixada del país que visitaràs per saber si estàs obligat o no a treure'l.


Atenció a la vacunació abans de marxar!!!

Conèixer la situació sanitària dels països per on passaràs també és fonamental per evitar sorpreses.Això perquè a més de conèixer quines són les malalties més presents en les regions que vols visitar, podràs protegir-te amb la deguda vacunació.El Ministeri de Sanitat i Consum ofereix en la seva pàgina web un mapa dels Centres de Vacunació Internacional a Espanya.

Apunta la direcció:

http://projectes.camfic.cat/CAMFiC/Seccions/GrupsTreball/Docs/Cocoopsi/Centres_vacunaci_internacional_Catalunya.pdf

Per saber més sobre la situació de la sanitat de la majoria de països, podràs consultar la següent pàgina, també oferta pel Ministeri de Sanitat i Consum: 

http://www.msssi.gob.es/profesionales/saludPublica/sanidadExterior/salud/infVacunas.htm

Hotels i avions

Les xarxes d'hotels i les companyies aèries de baix cost han canviat la forma de fer turisme. Ara és possible viatjar per tot Europa gastant poc amb els bitllets d'avió, sempre que facis la teva reserva amb antelació. De la mateixa manera, moltes companyies estan oferint bitllets barats també per a altres continents, amb el que podràs aprofitar les ofertes també per aprofitar les vacances més llargues.
Trobar bitllets, hotels, cotxes i hostals més econòmics, no obstant això, exigeix molta recerca. El que no és cap problema si consultes els principals portals des de la internet. Et facilitem alguns d'ells:

Portal


Hostals


Vols

 


On puc demanar ajuda?

En el cas que et trobis en una situació difícil durant el teu viatge, sempre podràs demanar l'ajuda de la representació diplomàtica d'Espanya. Una vegada que tot viatger està sotmès a les lleis del país que es trobi, els representants dels consolats i ambaixades poden intervenir per garantir el millor tractament dels qui, per exemple, pateixen un accident de trànsit amb victimes a l'exterior o són robades.

El Ministeri d'Afers Estrangers i de Cooperació ofereix fitxes dels països en les quals pots obtenir la direccions de les representacions diplomàtiques espanyoles al país que visitis. No deixis d'apuntar-les abans de la teva partida, amb el que podràs estar tranquil de comptar amb el suport de les autoritats espanyoles.


La lectura del viatge ideal

Què et sembla començar des d'ara amb el teu viatge? És fàcil: busca una llibreria i pregunta per algun autor que hagi escrit sobre el país que tant vols conèixer. Pot ser que un fotògraf també n'hagi tret les millors fotos, amb el que podràs veure des de ja el que t'espera. Et comentem algunes de les millors direccions de la internet on trobaràs la lectura de viatge ideal.

Altair: www.altair.es
Una de les llibreries especialitzades en llibres de viatge més grans d'Europa. Compta amb més de 60.000 referències perquè puguis preparar el teu viatge amb tota la informació que necessitis.

Casa del Llibre: www.casadellibro.com
Compta amb centres a Madrid, Bilbao, Barcelona, Vigo, Sevilla, Vitòria-Gasteiz, València i Gijón. La xarxa ofereix informació bibliogràfica nacional i internacional, disposant d'un gran patrimoni de llibres didàctics i d'interès a general, així com diccionaris, agendes i guies, entre d'altres productes.

El Corte Inglés: www.elcorteingles.es
La xarxa té a la seva pàgina web l'apartat El lloc dels llibres, on hi trobaràs una gran varietat de títols organitzats per temes. És possible consultar els llibres més venuts i la "taula de novetats", en el cas que necessitis d'algunes obres recent indicades pels teus professors.

Fnac: www.fnac.es
La xarxa francesa mou 4,5 milions de llibres a l'any, amb una disponibilitat de títols per a tots els gustos.
En el cas que no trobis el que busques a internet o a les tendes, és possible demanar-ho. La xarxaofereix el descompte permanent del 5% en tots els llibres.


WEBS D’INTERÈS

GENERALS

ALLOTJAMENT


ALLOTJAMENT AL MEDI RURAL


ALLOTJAMENT ALTERNATIU


TRANSPORT


TRANSPORTS ALTERNATIUS


TURISME ACTIU


DESCOMPTES

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda