Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per a optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i fer tasques analítiques.
Si continues navegant acceptes la nostra Política de Privacitat.

Dimecres, 21 Novembre 2018

M MIR Jove actualitat

L'educació al teu abast

Estudies? Treballes? O bé treballes perquè vas deixar els estudis i ara hi voldries tornar? T'informem de les possibilitats que tens al teu abast tant si ara acabes l'ESO i vols continuar formant-te amb algun cicle formatiu o ensenyament artístic o d'esports com si vols estudiar a la universitat o fins i tot plantejar-te estudis de tercer grau. Tens moltes opcions disponibles! 

 

Després de l'ESO, què?

L'ESO és la darrera etapa de l'ensenyament obligatori, però no tothom l'acaba superant. Aquelles persones que no han arribat a treure-se'l tenen però encara alternatives per a seguir estudiant prèvia superació d'una prova. Un cop superada es pot accedir als cicles formatius o als ensenyaments artístics o d'esports. A més, també és possible acollir-se a un programa de garantia social, entrar a un taller d'ofici o bé incorporar-se a un curs ocupacional.
Les alternatives d'estudi que s’obren a les persones que han finalitzat l'ESO passen per la realització del batxillerat, dos cursos que permeten una especialització (Arts, Humanitats i Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa i de la Salut i Tecnologia) i l'accés a estudis posteriors tant en l'àmbit professional com en l'universitari.

 

Universitat  tercer cicle

educacio3

Per tal d'accedir a la universitat, si el que s'ha cursat anteriorment és el batxillerat, caldrà superar la Prova d'Accés a la Universitat (PAU). Però també hi ha la possibilitat d'arribar a cursar estudis universitaris si, essent major de 25 anys, se supera una prova específica comuna a totes les universitats catalanes a excepció de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
Un cop acabada la carrera hi ha encara la possibilitat de continuar la formació amb els estudis de tercer cicle: el màster, el postgrau i el doctorat. La principal diferència entre un màster i un postgrau és la seva durada, més llarga en el cas del màster. Per la seva banda, el doctorat, el nivell més alt d'estudis que es pot cursar, és indispensable si el que es vol es dedicar-se a la recerca o a l'ensenyament universitari.

 

Alternatives d'estudi

educacio4

Monitor/a i director/a d’activitats d’educació en el lleure
Si t’interessa el món de l’educació i t’agrada ser protagonista d’una manera global en el creixement personal d’infants i adolescents en base a les seves activitats en el temps de lleure, una bona possibilitat és fer el curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil. Pensa que, a més, és una formació que t’obre les portes a poder treballar de monitor a casals d’estiu, a colònies, a campaments, de menjador/pati, d’activitats extraescolars, de fires i parcs de Nadal, ...
Si ja tens el títol de monitor/a i vols aprofundir la teva formació i habilitar-te per a dirigir aquest tipus d’activitat pots fer els curs de director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil.

 

Idiomes
Però a més dels estudis de caire més tradicional també hi ha la possibilitat de fer estudis relacionats amb els idiomes. L'oferta en aquest camp s'ha anat multiplicant i es poden cursar estudis d'idiomes a casa, tant en escoles oficials públiques com en acadèmies privades, per internet o a l'estranger.

Estudis a l'estranger
A l'estranger però, no només s'hi poden estudiar idiomes. L'oferta, com en el cas dels idiomes, també s'ha anat ampliant i fent diversa però se centra, bàsicament, en els estudis universitaris. Com que els estudis a l'estranger suposen una despesa econòmica extraordinària cal mirar bé què es vol fer i buscar programes d'ajut.

Escoles d'estiu
També cal mencionar les anomenades universitats d'estiu que, com en d'altres camps, també han anat multiplicant l'oferta. A aquestes universitats d'estiu s'hi han sumat també els cursos diversos que durant l'estiu es fan a nombroses universitats i que poden ser un molt bon complement tant per les persones que encara estan estudiant una carrera com per aquells que ja l'han acabada.

Noves formes d’aprenentatge
Les noves tecnologies, per una banda, i les necessitats del sector social i empresarial, per l’altra, fan evolucionar el concepte de formació i sorgeixen noves formes d’aprenentatge.
Tres bons exemples són els MOOC (Massive Online Open Course), cursos en línia de diversos àmbits i disciplines que ofereixen un amplíssim catàleg d’universitats arreu del món; el “Blended Learning”, sistema d’aprenentatge híbrid que combina classes presencials amb classes i activitats virtuals; i la formació professional dual (FP dual), model formatiu que combina els estudis en el centre educatiu amb el treball en una empresa, per adaptar la formació a les necessitats reals de la societat i del món del treball.

 

Traductor

caarzh-CNenrorues

Popular

Butlletí

Introdueix la teva adreça electrònica per rebre totes les novetats

Agenda

Enquesta

Que et sembla la web?